Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2012 22:16 - Музиката, която слушаме, определя какви сме
Автор: mp3musiczone Категория: Музика   
Прочетен: 1857 Коментари: 0 Гласове:
1



Да се пише за музика е трудно,различни хора с различни вкусове, но все пак като  най-популярни стилове на световната сцена може да отличим pop, R`n`B, Hip-Hop, Dance и House, така че за всекиго да има по нещо. Комуникациите и интернет технологиите доближиха музиката до крайния  потребител на един клик  разстояние. Използвайки някоя известна търсачка и думи като free mp3 download всеки може да си свали безплатно най-новата музика или последните албуми на любимия изпълнител.

Изборът каква музика предпочитаме до известна степен говори за самите нас и нашия характер.Чрез нея ние показваме истинската си същност.

Любителите на класиката се определят като тихи и спокойни, най-често хора на средна възраст.

Слушащите metal имат имидж на  бунтари, безотговорни и емоционално нестабилни,склонни към ниска самооценка.

При феновете на Electro нещата са  различни, определяни са като невротични и крайни.

Повечето от хората, които слушат rap и hiphop, са контактни и екстровертни .

Тази класификация е според група психолози от Единбург, които твърдят, че според жанра на музиката, която слуша човек, може да се определи неговият характер.

Българската действителност отново изненадва.  85% от хората предпочитат  Поп Фолк, култура започнала в кръчмите под  ритмите на сръбска музика и турски кючеци,определила се по късно като чалга.

Основната разлика между поп фолка и чалгата е в комерсиалния аспект на фолка. Този жанр, от чиста форма намузикално изкуство в последните години се е превърнал в печеливша индустрия, в която се залага на бързата печалба и не до там качествените от към музика продукти.Търси се ефекта на изтъкването и кича като се подменят основните морални ценности. Разбира се, това не важи за абсолютни всички представители на този жанр. В него има и изключително класни и талантливи певци и певици, като Анелия с последния си хит „Да ти викна ли такси“, Мария и нейната „Нещо крайно“, Галена с „Много ми отиваш“. Разбира се, не можем да пропуснем и противоречивият, но безспорно талантлив Азис в компанията на колежката си Андреа и парчето, което се очертава като безспорен хит по дискотеките „Няма друга“.

 Избирайки какъв стил музика слушаме освен че изразяваме себе си, ние и даваме пример за подражание. Музиката ни ангажира социално със посланието, което носи в себе си.

Сега е още по-лесно да изразиш себе си. Направи го на Mp3ZoneBG – твоят сайт за сваляне безплатно на музика, албуми, клипове, новини и текстове на песните от любимия ти жанр.

 

 



Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mp3musiczone
Категория: Музика
Прочетен: 11180
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930